Tabiatta Bir Okul
NUN Okulları, doğayla iç içe bir kampüste, öğrenciler için benzersiz bir öğrenme deneyimi sunmaktadır. Hava ve ders koşulları uygun olduğu takdirde dersler ve uygulamalar okul bahçesinde yapılır. Açık havadaki spor alanlarını öğrenciler tarafından aktif bir şekilde kullanılır.
Kampüsümüzde öğrencilerimiz, sıklıkla orman içinde vakit geçirerek doğa yürüyüşleri yaparlar. Bu doğa yürüyüşleri sırasında, dünya üzerinde paylaştıkları biyoçeşitliliğin farkına varır ve doğayla etkileşim içinde olmanın önemini keşfeder.
Doğada bulunmak ve aktif olarak doğayla etkileşim içinde olmak, öğrencilerimizi sosyal, psikolojik ve akademik olarak zenginleştirir. Gözlem yapmayı, araştırmayı ve raporlama becerilerini öğrenirler. Doğada olmak, dikkatlerini artırır, odaklanmalarını güçlendirir ve öz yönetim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Aynı zamanda, öğrencilerimiz doğada bulundukları süreçte, insanın tabiatın bir parçası olduğuna, kampüsteki canlılarla saygı ve sorumluluk içinde yaşadığımıza dair farkındalık geliştirirler. Doğayla etkileşimde bulunurken, onun bir parçası olduklarını ve doğanın dengesine katkı sağlayan bir rol üstlendiklerini anlarlar. Bu anlayış, onları doğayı sadece bir kaynak olarak değil, aynı zamanda korunması gereken bir değer olarak görmeye teşvik eder.
Kampüste yer alan sincaplarla, kuşlarla, kedilerle, köpeklerle; topraktaki diğer canlılarla yaşadıkları deneyimler, öğrencilerimizin varlıkla olan ilişkilerinin de daha duyarlı ve saygılı olmalarını sağlar.
Öğrencilerimiz doğada bulundukları süreçte, üretme ve dönüştürme felsefelerini de benimserler. Tarım alanında ekim-dikim çalışmaları yaparken atıkları kompost yapımında kullanarak, doğanın bir parçası olma bilincini tekrar tekrar deneyimlerler. Bu hassasiyet, öğrencilerimizin doğayla bağ kurmalarını, becerilerini geliştirmelerini ve doğayla uyum içinde yaşamanın önemini kavramalarını sağlar.